Policija pretresla kuće u Dolovu zbog simbola velike Albanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pretresla kuće u Dolovu zbog simbola "velike Albanije"

Nakon što su albanski pekari iz pančevačkog sela Dolovo postavili na društvenim mrežama svoje slike sa rukama sklopljenim u obliku ptice, što je simbol "velike Albanije", policija je pretresla njihove kuće. 

Oni su na društvenim mrežama objavljivali provokativne fotografije, a na nekima se vide kako stoje sa dve puške ispred svoje kuće.

Na predlog tužilaštva, a po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, pretresani su stanovi i druge prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na više lokacija, ali nisu pronađeni oružje ni drugi predmeti krivičnog dela, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, a prenose beogradski mediji.

U daljem toku predistražnog postupka obavljaju se razgovori sa svim akterima tog događaja radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je fotografija nastala, kome pripada oružje, te da li je oružje funkcionalno ispravno, navelo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Nakon jučerašnjeg okupljanja meštana Dolova ispred pekare u centru, zbog vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima "velike Albanije", ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće, oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Pekara u centru Dolova od juče popodne ne radi, a policijska patrola obezbeđuje objekat nakon protesta meštana. Oni su nezadovoljni zbog provokativnih fotografija objavljenih na društvenim mrežama na kojima vlasnici pekare Halit i Granit Osmanakaj poziraju držeći oružje i pokazujući simbole Velike Albanije.

U Višem Javnom tužilaštvu u Pančevu kažu da je na osnovu naredbe sudije Višeg suda izvršeno pretresanje stanova i drugih prostorija na nekoliko lokacija i tom prilikom nije pronađeno oružje ni drugi predmeti krivičnog dela.

"U daljem toku predistražnog postupka obavljaju se razgovori sa svim akterima radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je fotografija nastala, kome pripada oružje i da li je ispravno. U vezi fotografija na kojima se vide lica koja rukama pokazuju određene simbole za dalje postupanje biće nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu - posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala", navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dolovo, pretres kuće zbog objava na Fejsbuku

Izvor: RTS, 22.Mar.2019

. Povodom objavljenih fotografija na društvenim mrežama Halita i Granita Osmankaja, pekara iz Dolova, na kojima se vidi kako drže oružje i rukama pokazuju određene simbole Viši sud u Pančevu naložio je pretres kuće posle kojeg nije pronađeno oružje.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.