Dolovo: Protesti ispred pekare zbog albanskih simbola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolovo: Protesti ispred pekare zbog albanskih simbola

Meštani Dolova kod Pančeva okupili su se danas ispred jedne pekare u centru zbog vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima Velike Albanije - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla i zastavom Albanije, ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće.

Meštani Dolova rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje i dopusti da se vlasnici pekare, po nacionalnosti Albanci, 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Pink.rs.

"Juče Kosovo - danas Dolovo! Čemu možemo da se nadamo, da li će nas i ovde ubijati, vaditi organe i maltretirati? Strahujemo za naše porodice i iskreno smo zabrinuti za bezbednost, jer oni na ovakav način direktno pozivaju na nasilje", rekli su okupljeni na protestu u centru Dolova.

Ovim povodom oglasila se i Milica Đurđević iz "Zavetnika", koja je objavila fotografije vlasnika pekare, uz komentar da je Dolovo preko noći "postalo meta Velike Albanije".

Ona je na Fejsbuku napisala i imena vlasnika pekare navodeći da su se stanovnici Dolova okupili ispred pekare i da traže reakciju nadležnih organa i istovremeno pozvala meštane da ne kupuju proizvode u toj radnji.

"Pitam se samo - šta rade naše službe i kako je moguće da je dopušteno da neskriveni albanski ekstremisti otvaraju svoje pekare i šetaju naoružani u sred Banata?", napisala je Đurđevićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest ispred pekare u Dolovu, albanske provokacije?

Izvor: Mondo, 21.Mar.2019

Meštani Dolova kod Pančeva okupili su se danas ispred jedne pekare u centru zbog vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima Velike Albanije...Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija..Oni su, prenosi Tanjug, postavili fotografije sa raširenim rukama koje...

Nastavak na Mondo...

Policija pretresla kuće u Dolovu zbog simbola "velike Albanije"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019, 17:37

Nakon što su albanski pekari iz pančevačkog sela Dolovo postavili na društvenim mrežama svoje slike sa rukama sklopljenim u obliku ptice, što je simbol "velike Albanije", policija je pretresla njihove kuće. ..Oni su na društvenim mrežama objavljivali provokativne fotografije, a na nekima se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.