Pokret socijalista: DS je otela penzionerima imovinu

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista: DS je otela penzionerima imovinu

Pokret socijalista se slaže da je penzionerima oteta imovina, ali navodi da je to učinila Demokratska stranka, dok sadašnja vlada vraća dugove koje je ta stranka napravila.

Demokratska stranka je ta koja je penzionerima otela imovinu, sprovođenjem "pljačkaške privatizacije", a potom su "nemilosrdno kreditima zadužili buduće generacije", a "državu doveli na ivicu dužničkog ropstva", saopšteno je večeras iz beogradskog odbora PS.

Kako je navedeno, svi moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da znaju činjenicu da sadašnja vlada vraća dugove Demokratske stranke, isplaćuje socijalne programe radnicima koji su ostavljeni bez posla i takođe je prihvatila da vrati dugove vojnim penzionerima koji su nastali "bahatošću i nepoštovanjem zakona od strane Demokratske stranke i njenog funkcionera Dragana Šutanovca".

Građani moraji da znaju da sadašnja vlada vraća razliku troškova neisplaćenu poljoprivrednim penzionerima, a i taj dug je, kako je navedeno, nastao pošto Demokratska stranka nije poštovala zakon.

- Zato se i slažemo sa Demokratskom strankom kada kažu da je penzionerima oteta imovina, ali gradjani moraju da znaju da im je imovinu otela Demokratska stranka i njegova tajkunsko-pljačkaška vlast, kao što moraju da znaju da ova republička Vlada vraća sve te dugove - stoji u saopštenju Gradskog odbora PS.

Ranije danas DS je saopštila da podržava peticiju za ukidanje zakona o smanjenju plata i penzija i njen stav je da se u stečena prava, jer su ustavna kategorija, ne može dirati.

Prema rečima predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke Balše Božovića, neko je tim ljudima "bukvalno oteo njihovu imovinu", te DS, zajedno sa Sindikatom penzionera Srbije, smatra da su prekršena ljudska prava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.