Izvor: B92, 08.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška SSP-u sa Srbijom i BiH

Ljubljana -- Vlada Slovenije podržala je predlog Saveta Evropske unije za potpis Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

Slovenačka vlada je, na svojoj redovnoj sednici, podržala predlog Saveta EU za potpisivanje SSP-a sa Srbijom i BiH, čime je potvrdila zaključke ministara spoljnih poslova EU sa zasedanja u Briselu krajem prošlog meseca.

Slovenački mediji, koji danas pišu o ovoj odluci slovenačke vlade, navode i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do potpunog ostvarivanja oba dela SSP-a, kako privremenog, koji obično počinje odmah da važi, tako i političkog dela, koji moraju da ratifikuju sve države članice EU, doći kada EU bude zaključila da Srbija u potpunosti sarađuje sa Haškim sudom.

Od te saradnje, navode slovenački mediji, zavisi i ratifikacija SSP-a u nacionalnim parlamentima država EU, kao i da su sve države članice obavezale da će sa ratifikacijom započeti tek kada Savet EU bude odlučio da Srbija potpuno sarađuje sa Haškim sudom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.