Četvrtak, 08.05.2008.

18:17

Podrška SSP-u sa Srbijom i BiH

Vlada Slovenije podržala je predlog Saveta Evropske unije za potpis Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

Izvor: B92

Default images

Slovenačka vlada je, na svojoj redovnoj sednici, podržala predlog Saveta EU za potpisivanje SSP-a sa Srbijom i BiH, čime je potvrdila zaključke ministara spoljnih poslova EU sa zasedanja u Briselu krajem prošlog meseca.

Slovenački mediji, koji danas pišu o ovoj odluci slovenačke vlade, navode i da će do potpunog ostvarivanja oba dela SSP-a, kako privremenog, koji obično počinje odmah da važi, tako i političkog dela, koji moraju da ratifikuju sve države članice EU, doći kada EU bude zaključila da Srbija u potpunosti sarađuje sa Haškim sudom.

Od te saradnje, navode slovenački mediji, zavisi i ratifikacija SSP-a u nacionalnim parlamentima država EU, kao i da su sve države članice obavezale da će sa ratifikacijom započeti tek kada Savet EU bude odlučio da Srbija potpuno sarađuje sa Haškim sudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: