Počelo rasklapanje mosta u Novom Sadu, umesto 4 odslužio 18 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo rasklapanje mosta u Novom Sadu, umesto 4 odslužio 18 godina

U Novom Sadu je počelo rasklapanje mosta "Boško Perošević", montažno-demontažnog mosta koji je služio više od 18 godina.

Radnici su skinuli prvi deo konstrukcije mosta sa novosadske strane i krenuli sa njegovim rasklapanjem.

Pokrajinska vlada je u 2018. godini izdvojila oko 790 miliona dinara za finalne radove na novom Železničko-drumskom mostu i za uklanjanje starog mosta, piše portal 021.rs.

Prema ranijim napisima u medijima, rasklopljeni delovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mosta "Boško Perošević" biće smešteni u okviru ranžirne stanice, a po zahtevu Infrastrukture Železnice Srbije.

Demontaža mosta bila je deo ugovora o izgradnji novog stalnog Železničko-drumskog mosta, ali je ona do sada bila uslovljena izgradnjom dela pristupnih saobraćajnica.

Prvobitnim planom most, koji je maja 2000. godine otvorio tadašnji predsednik Slobodan Milošević, trebalo je da bude u upotrebi samo četiri godine, ali je "odslužio" 18 godina.

Nakon što je Žeželjev most u potpunosti srušen u NATO bombardovanju od strateškog je značaja za državu bilo da se što pre uspostavi Železnička veza preko Dunava, odnosno da se spoje bačka i sremska strana grada.

Čelični rešetkasti most MD-88 postavljen je oko 75 metara uzvodno od Žeželjevog, kako ne bi ometao uklanjanje betonskih ostataka nekadašnjeg mosta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.