Pjongjang: Kad god se dogodi nešto neobično SAD i njihovi saveznici pokreću kampanju protiv nas

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Kad god se dogodi nešto neobično SAD i njihovi saveznici pokreću kampanju protiv nas

Saopštenja o umešanosti Pjongjanga u svetski sajber-napad su smešna, izjavio je u petak zamenik stalnog predstavnika Severne Koreje pri Ujedinjenim nacijama Kim Jin Ron.

„Kad god se dogodi nešto neobično, SAD i njihovi saveznici pokreću bučnu kampanju protiv Severne Koreje, namerno to povezujući sa Severnom Korejom“, naveo je diplomata.

Sajber-napad velikih razmera, koji je pogodio informacione sisteme širom sveta, počeo je u petak 12. maja.

Stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli je ranije ove sedmice izjavila da nije isključeno da je Severna Koreja umešana u ovaj napad. Ona je rekla da to „ne bi bilo neočekivano“, pošto Severna Koreja „pokušava da prati svim dostupnim sredstvima“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.