Pitanja o malverzacijama u Vojvodini, broju zaposlenih...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanja o malverzacijama u Vojvodini, broju zaposlenih...

Skupština Srbije nastavila je danas rad, a poslanici su na početku sednice iskoristili pravo da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije, pa su naprednjaci zatražili podatke o malverzacijama u Vojvodini, gde se, kažu, novac koristio za partijske kadrove, iz DS zašto nisu istaknuti podaci o broju zaposlenih na sajtu Agencije za privredne registe, SDS je zanimalo šta je sa izvozom Fiatovih vozila.

Poslanik SNS Aleksandar Jovičić istakao je da ta stranka želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da zna gde su državne pare u Pokrajini i kako se troše, te zašto je u Vojvodini najslabija privreda.

On je naveo primer zloupotrebe državnog novca u okviru projekta izgradnje dvorca za decu ometenu u razvoju, a reč je 157 miliona dinara koje je, kako je kazao, "neko izvukao iz tog projekta".

"Mi više ne znamo u čijim je to džepovima. Zamislite kada se na deci krade i pljačka", rekao je Jovičić i dodao da zahteva da se sprovede istraga.

Jovičić je naveo da se novac izvlači za partijske kadrove bivšeg režima, te da pokrajinski premijer i lider DS Bojan Pajtić "spinuje aferama" samo zarad očuvanja pozicije, i jer "želi da ostane u fotelji po svaku cenu".

"Da se novac ne bi više izvlačio, ajte ljudi da raspišemo izbore, da radimo pošteno i da napravimo dobro za našu zemlju", rekao je on.

Poslanik SDS Aleksandar Senić se zanimao kada će 10.000 Fijatovih automobila biti poslato za Rusiju, jer se već duže vreme govori da je to gotov posao.

"Čuli smo da je predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio prvu tranšu, a nikako da to bude i ostvareno. Zanima nas, kada će konačno da se ostvari taj dogovor sa Putinom", upitao je Senić koga je interesovalo i kada će se uplatiti zaostale subvencije poljoprivrednim proizvođačima.

On se osvrnuo i na Upravu za agrarna plaćanja, te je upitao kada će biti akreditovana, jer je, kako je naveo, u ovoj i prošloj godini oko 60 miliona evra izgubljeno, jer nije povučeno iz EU fondova, jer Uprava nije akreditovana.

Poslanik DS Borko Stefanović uputio je pitanje ministru privrede Željku Sertiću zašto podaci o broju zaposlenih u preduizećima nisu istaknuti na sajtu Agencije za privredne registe, "kako bi građani mogli da vide da je za godinu dana broj zaposlenih manji za 126.182"

Kako je rekao nije jasno to što ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin insistira da se oni koji prolaze kroz evidenciju za nezaposlene moraju angažovati radno, te zašto "socijala" mora to da radi.

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi upitao je kada će početi da se primenjuje Briselski sporazum, posebno u delu koji se odnosi na priznavanje kosovskih isprava.

O amandmanima na zakon o železnici

Poslanici će sednicu nastaviti raspravom o amandmanima na predložene izmene zakona o železnici i o interoperabilnosti železnice.

Obrazlažući izmene Zakona o železnici i zakona o bezbednosti i interoperabilnosti železnice, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je njihov cilj nastavak reformi koje će omogućiti da srpska železnica postane profitabilna i efikasna.

Podršku izmenama zakona najavile su sve poslaničke grupe vladajućih stranaka, dok je poslanik opozicione Demokratske stranke (DS) Jovan Marković rekao da ta partija smatra predložene izmene zakona lošim zbog čega je podnela 20 amandmana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici danas o amandmanima na zakone iz oblasti železnice

Izvor: Studio B, 15.Okt.2015

Skupština Srbije nastaviće danas rad raspravom o amandmanima na nova zakonska rešenja u oblasti železnica, koja će, prema očekivanjima resorne ministarke Zorane Mihajlović, doprineti reformama koje se sprovode u Železnicama i železničkom transportu..."Želimo da i operativno i finasijski železnica...

Nastavak na Studio B...

Mihajlovićeva: Direktori Železnica, moramo brže i bolje

Izvor: RTS, 15.Okt.2015

Radna grupa Vlade Srbije za upravljanje procesom reformi "Železnica Srbije" usvojila je na sednici izveštaj konsultanta koji će biti okvir za dalji proces reformi, a resorna ministarka Zorana Mihajlović apelovala je na direktore da se više angažuju u reformama koje mogu uspeti samo zajedničkim...

Nastavak na RTS...

Poslanici o amandmanima na zakone iz oblasti železnice

Izvor: RTS, 15.Okt.2015

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali o amandmanima na predložene izmene zakona o železnici i o interoperabilnosti železnice. . Raspravu o amandmanima na dva zakonska predloga u oblasti železnica obeležila je polemika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.