Pismo Borislava Stefanovića Podemosu

Izvor: Akter, 21.Dec.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo Borislava Stefanovića Podemosu

Lider pokreta u osnivanju "Levica Srbije" Borislav Stefanović čestitao je danas lideru levičarskog Podemosa Pablu Iglesijasu na osvojenom trećem mestu na izborima u Španiji, uz poruku da uspeh te partije nedvosmisleno ukazuje na to da je "buđenje levice na evropskom tlu neminovno"

U pismu Iglesijasu Stefanović kaže da je u Srbiji istinska levica više nego neophodna i obaveštava ga da njegov pokret u osnivanju nuprvo preduzima aktivnsoti na okupljanju svih građana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << žele da doprinesu pozitivnim promenama koje bi dovele do stvaranja "inspirativnog pokreta poput Podemosa, koji bi vratio veru u postojanje alternative svim pogrešnim i štetnim politikama koje se godinama sprovode".

On je najavio i da će u predstojećem period uložiti napore da pokret "Levica Srbije" postane i institucionalna politička partija i da izađe na sve naredne izbore.

Stefanović je do nedavno bio funkcioner DS.

Podemos je na jučerasnjim izborima u Španiji osvojio treće mesto sa 20,5 odsto glasova, iza vladajuće Narodne stranke premijera Marijana Rahoja sa 28,2 odsto osvojenih glasova i socijalista sa 22,5 odsto.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović Podemosu: Buđenje levice je neminovno

Izvor: B92, 21.Dec.2015

Beograd -- Lider pokreta u osnivanju "Levica Srbije" Borislav Stefanović čestitao je lideru Podemosa Pablu Iglesijasu na osvojenom trećem mestu na izborima u Španiji...On je uputio čestitku uz poruku da uspeh te partije nedvosmisleno ukazuje na to da je "buđenje levice na evropskom tlu neminovno"...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.