Stefanović čestitao Podemosu: Buđenje levice i u Evropi i u Srbiji je neminovno

Izvor: Blic, 21.Dec.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović čestitao "Podemosu": Buđenje levice i u Evropi i u Srbiji je neminovno

Doskorašnji demokarata, a sada samostalni poslanik Borislav Stefanović čestitao je danas pobedu španskom "Podemosu" na parlamentarnim izborima u toj zemlji.

- Izuzetno zabeležen uspeh partije "Podemos" nedvosmisleno ukazuje na to da je "buđenje levice" na evropskom tlu neminovno i da su građani Španije prepoznali istinskog zagovornika za poštovanje principa jednakosti i solidarnosti, kao i promociji odgovarajuće socialno-ekonomske politike koja će doprineti zaštiti njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnovnih prava i sloboda - napisao je Stefanović lideru "Podemosa" Pablu Iglesiasu.

Stefanović je u pismu lidera "Podemosa" upoznao i sa situacijom u Srbiji gde je, kako navodi, potreba za istinskom levicom više nego neophodna.

- U toku smo preduzimanja aktivnosti radi okupljanja svih građana koji žele da doprinesu pozitivnim promenama kako bi se i u našoj zemlji stvorio inspirativni pokret poput partije "Podemos" koji bi vratio veru u postojanje alternative svim pogrešnim i štetnim politikama koje se godinama sprovode na njihov uštrb. Ovaj naš pokret se zove "Levica Srbije" i, u predstojećem periodu, ćemo uložiti napore da on postane i institucionalna politička partija i da izađe na sve naredne izbore - piše u Stefanovićevom pismu.

On je izrazio nadu da će u budućnosti imati priliku za uspostavljanje komunikacije i saradnje sa "Podemosom", kao i da će se "zajednički angažovati u cilju povezivanja svih evropskih levičarskih pokreta koji dele naše ideale i ubeđenje".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVAKO SVOME Stefanović čestitao levičarskom "Podemosu", a Vučić španskim narodnjacima

Izvor: Blic, 21.Dec.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas pobedu na španskim parlamentarnim izborima aktuelnom premijeru Španije Marijanu Rahoju, čija je Narodna stranka pobedila na jučerašnjim izborima. U isto vreme, doskorašnji demokarata, a sada samostalni poslanik Borislav Stefanović čestitao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.