Izvor: S media, 28.Dec.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovića ne zanima Đilas: Ja sam član DS-a i ostajem poslanik

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dušan Petrović rekao je da neće podneti ostavku na poslaničku funkciju, uprkos odluci Glavnog odbora stranke u kojoj se to traži od bivših ministara.

"Pitanje ko će da bude u poslaničkoj grupi DS je rešeno na izborima, rešio ga je Ustav i rešio ga je zakon", rekao je Petrović agenciji Beta.

On je dodao da je to potpuno sporedno pitanje i da osim funkcionera DS to više ne interesuje nikog u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Glavni odbor DS odlučio je juče da svi bivši ministri iz te stranke vrate poslaničke mandate.

Petrović, koji je bio ministar trgovine i poljoprivrede, naveo je da formalno-pravno odluka Glavnog odbora DS nije obavezujuća, ali da ona ima svoj politički značaj.

"Pre 10 dana i juče sam ponovio da neću podneti ostavku, jer sam izabran na listi DS i dobio sam glasove gradjana da bih se borio za suštinski važan cilj, a to je stvaranje uslova za bolji život gradjana Srbije, kroz približavanje, i na kraju ulazak u EU", rekao je Petrović.

Upitan da li zbog odbijanja da podnese ostavku može da bude isključen iz stranke, Petrović je rekao da je to pitanje za one koji vode DS i nadležne organe u stranci.

"To treba da pitate one koji o tome mogu da donesu odluku, ljudi koji vode DS i nadležne organe u DS koji se bave tim stvarima. Ja sam član DS", rekao je Petrović.

(beta)

FOTO: Beta/ Marko Rupena/ DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.