Peking: Kada čujete izjave zvaničnika iz SAD-a o njihovoj nameri da vode iskrene pregovore, stvara se snažan osećaj nepouzdanosti i laži

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2020, 11:16

Peking: Kada čujete izjave zvaničnika iz SAD-a o njihovoj nameri da vode iskrene pregovore, stvara se snažan osećaj nepouzdanosti i laži

Kina je ponovo saopštila da ne namerava da učestvuje u trilateralnim pregovorima sa SAD i Rusijom o nuklearnom oružju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čuning i dodala da poziv američkih zvaničnika na iskrene pregovore zvuči lažno.
„Više puta smo iznosili svoj stav povodom tog pitanja. Kina nema nameru da učestvuje u takozvanim trilateralnim pregovorima sa Amerikom i Rusijom o nuklearnom razoružanju“, izjavila je Čuningova, odgovarajući na pitanje da li je Kina dobila poziv i hoće li uččestvovati na sastanku. Dodala je da SAD stalno mešaju Kinu u pitanje produženja rusko-američkog Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja. "To je tipično ponašanje Amerike kada žele da prebace odgovornost na druge zemlje." „Kada čujete izjave zvaničnika iz takve zemlje o njihovoj nameri da vode iskrene pregovore, stvara se snažan osećaj nepouzdanosti i laži“, naglasila je ona. Podsetila je da su se SAD u poslednje vreme povukle iz čitavog niza međunarodnih sporazuma.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.