Izvor: B92, 28.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pat Koks u ponedeljak u Beogradu

Beograd -- Predsednik Evropskog parlamenta Pat Koks dolazi u ponedeljak u dvodnevnu posetu Srbiji i Crnoj Gori tokom koje bi trebalo da se u Beogradu obrati poslanicima Skupštine Srbije i Crne Gore i Srbije i Crne Gore. Pat Koks dolazi u Beograd u okviru posete Zapadnom Balkanu, tokom koje će, prema ranijim najvama iz Brisela, posetiti Zagreb, Prištinu, Tiranu i Sarajevo. Koks je nedavno izjavio da u region dolazi s ciljem da ponovo istakne podršku parlamenta Evropske unije "evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << perspektivi" država Zapadnog Balkana i njihovom ulasku u EU, pojedinačno i u zavisnosti od ostvarenih reformi.

Koks će se u ponedeljak obratiti poslanicima Skupština Srbije, Crne Gore i državne zajednice. U Beograd, međutim, neće doći poslanici vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, jer je, kako je saopštio predsednik te skupštine Ranko Krivokapić, Dragoljub Mićunović neovlašćeno pozvao poslanike crnogorskog parlamenta da prisustvuju specijalnoj sednici Skupštine. Ti poslanici će se, prema rečima Krivokapića, u utorak sastati s Koksom. S druge strane, Mićunović je odbacio Krivokapićeve optužbe, istakavši da su crnogorski poslanici pozvani kao gosti. "Niti ja sazivam, niti sam sazivao crnogorsku skupštinu, niti mi je to nadležnost, toliko valjda znam. Sazvao sam Skupštinu SCG, oni su pozvani kao gosti, bilo bi lepo da dođu, a ako neće, imaju neki drugi politički razlog, j u to ne ulazim. Dobrodošli su svi, ovde će biti i predstavnici Vlada Srbije i Crne Gore, diplomatski kor i to je prilika gde se predsednik Evropskog parlamenta, jedne od najznačajnijih institucija, obraća našoj javnosti", kaže Mićunović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.