Parlament završio zasedanje, sutra o zakonima o zapošljavanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament završio zasedanje, sutra o zakonima o zapošljavanju

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas rad, a sutra će nastaviti objedinjenu načelnu raspravu o predloženim zakonima o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, kao i o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović je danas rekla da oba zakonska predloga predviđanju sprovođenje aktivne politike zapošljavanja.
Kalanović je navela da je predloženi zakon o zapošljavanju i osiguranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za slučaj nezaposlenosti strateški dokument koji propisuje utvrđivanje nacionalnog akcionog plana Vlade na godišnjem nivou sa ciljevima, prioritetima, merama i izvorima finansiranja za politiku zapošljavanja.
Predloženi zakon o zapošljavanju predviđa redukovanje visine i dužine trajanja novčanih naknada za slučaj nezaposlenosti. Predviđeno je da pravo na novčanu nadoknadu maksimalno traje 12 meseci, odnosno dve godine za nezaposlenog kome je potrebno manje od 24 meseca do odlaska u penziju.
Prema rečima ministarke, predloženi zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom predviđa podsticajne mere i za osobe sa invaliditetom i za poslodavce.
Kalanović je navela da je cilj tog zakona povećanje zaposlenosti osoba sa invaliditetom, podizanje standarda, kao i poboljšanje uslova za društvenu integraciju, a da predložena rešenja predviđaju obavezu poslodavaca da zaposle određeni broj osoba sa invaliditetom ili da učestvuju u finansiranju primanja osoba sa invaliditetom zaposlenih u drugim preduzećima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.