Parlament sutra o ukidanju imuniteta Duliću

Izvor: Studio B, 07.Okt.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament sutra o ukidanju imuniteta Duliću

Skupština Srbije sutra će raspravljati o ukidanju imuniteta poslaniku DS Oliveru Duliću, koga Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Sednicu republičkog parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Predlogom odluke o ukidanju imuniteta Duliću, sazvao je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i to na zahtev skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Taj odbor je juče na sednici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koja je bila zatvorena za javnost, predložio parlamentu da Duliću, koji je u prethodnoj vladi bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, ukine imunitet, na koji se on pozvao kada je policija juče pokušala da ga privede u njegovoj kući u Subotici, po zahtevu Tužilaštva.

Tužilaštvo je tražilo skidanje imuniteta zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su Dulić, ali i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi izdavanja dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili Zakon o planiranju i izgradnji.

Prema rečima specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, to tužilaštvo je sa Upravom kriminalističke policije od marta ove godine vodilo predistražni postupak povodom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama džavnih puteva od Beograda do granice s Makedonijom, Bugarskom, Rumunijom, Mađarskom i Hrvatskom.

Dulić je juče održao i konferenciju za novinare u Skupštini Srbije, gde je rekao da se protiv njega vodi politički proces, kao i da nije prekršio Zakon o planiranu i izgradnji. On je tada objasnio i da se prilikom pokušaja privođenja pozvao na imunitet kako bi imao priliku da se obrati javnosti, ali da se više neće pozivati na imunitet.

Nakon toga je otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova, gde je posle legitimisanja vraćen sa ulaza uz obrazloženje da će ga, ako bude potrebno, pozvati.

Predsednik paralamenta Nebojša Stefanović juče je povodom "slučaja Dulić" poručio da Skupština ne može da bude utočište za bilo koga ko je izvršio krivično delo. Sednica parlamenta zakazana je sutra u 10 sati, a pošto je to ujedno i prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja, koje počinje u oktobru, ona će, u skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini, početi intoniranjem himne „Bože pravde", a poslanike će na ulazu dočekati gardisti Vojske Srbije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dulić u Skupštini: Ako me zadrže u pritvoru, to je dodatni dokaz da je ovo politički proces! (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Okt.2012

- Nisam kriv za zloupotrebu službenog položaja, niko od mojih saradnika nije kriv i to ćemo i dokazati - izjavio je bivši ministar i poslanik DS Oliver Dulić danas u Skupštini Srbije pred novinarima...Smiren, ali vidno iscrpljen, Dulić se obratio novinarima, rekavši da mu je to poslednji put...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.