Parlament o izmenama Zakona o borbi protiv korupcije

Izvor: Studio B, 19.Jul.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament o izmenama Zakona o borbi protiv korupcije

Skupština Srbije nastavila je vanrednu sednicu raspravom o izmenama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Izmene tog zakona u parlamentu obrazlaže ministarka pravde Snežana Malović.

Izmenama je predviđeno da funkcioneri koji su 1. januara 2010. godine, na dan početka primene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, imali više funkcija, dobiju rok do 1. septembra da obaveste Agenciju koje funkcije i poslove obavljaju.

Agencija će potom, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je predloženo, razmatrati da li postoji sukob interesa i, ako postoji, odrediti funkcioneru rok do 30 dana da prestane da obavlja nespojive funkcije.

Predloženo je da to rešenje zameni prelaznu odredbu 82 iz zakona čiju je primenu obustavio Ustavni sud, a koja je predviđala da do 1. aprila funkcioneri treba da izaberu jednu funkciju a potom traže saglasnost da obavljaju eventualnu drugu funkciju ili funkcije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici danas nastavljaju rad

Izvor: RTV Pink, 19.Jul.2010

. . . Skupština Srbije nastaviće danas četvrtu vanrednu sednicu raspravom o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koje preciziraju način prestanka jedne od javnih funkcija koje funkcioner obavlja suprotno odredbama zakona, odnosno kada za to nije dobio saglasnost Agencije....

Nastavak na RTV Pink...

Poslanici nastavili rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2010

BEOGRAD -..Skupština Srbije nastavila je danas četvrtu vanrednu sednicu načelnom raspravom o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koje preciziraju način prestanka jedne od javnih funkcija koje funkcioner obavlja suprotno odredbama zakona, odnosno kada za to nije dobio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.