Parlament EU usvojio rezoluciju o borbi protiv ruskih medija

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament EU usvojio rezoluciju o borbi protiv ruskih medija

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni televizija RT i Sputnjnik.

Ukupno je za usvajanje rezolucije glasalo 304 poslanika, protiv je bilo 179, dok je 208 bilo uzdržano.



U tekstu rezolucije navodi se da je Rusija navodno pružala finansijsku podršku opozicionim političkim partijama i organizacijama u zemljama-članicama EU, kao i da je koristila faktor bilateralnih odnosa kako bi unosila razdor unutar evropskog društva.

Takođe, navodi se i da Sputnjik i RT predstavljaju najveću pretnju po EU kada je reč o medijskom prostoru. Ističe se i da Moskva prema EU vodi neprijateljsku propagandu, dok autori dokumenta borbu protiv ruske propagande poistovećuju sa borbom protiv terorističke organizacije DAEŠ.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo Zapad može da vrši propagandu, ruski mediji su opasni

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2016

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizija RT. Kako su britanski i američki mediji izgradili svoju reputaciju na propagandi i antiruskoj histeriji usvajanje rezolucije o ruskoj propagandi bi bilo klasično licemerje...Ukupno...

Nastavak na Vesti-online.com...

EP usvojio rezoluciju o borbi protiv ruskih medija

Izvor: OkRadio.rs, 23.Nov.2016

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su, kao najopasniji, navedeni Sputnjik i televizija Raša tudej, javlja Sputnjik. Za usvajanje rezolucije glasala su 304 poslanika, protiv je bilo 179, dok je 208 bilo uzdržano. U tekstu rezolucije navodi se da je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.