Izvor: Blic, 23.Nov.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA KIPI Evropski parlament IZJEDNAČIO Ruse i džihadiste!

Evropski parlament je usvojio nacrt rezolucije koji izjednačava novinsku agenciju Sputnjik i kanal RT s propagandom ISIS-a, javio je Sputnjik.

Evropski parlament je usvojio nacrt rezolucije koju je predložila evropska parlametarka Ana Elzibeta Fotiga o Strategiji EU za suzbijanje propagande treće strane protiv zajednice u kome se navodi da je Rusija uključena u propagandu protiv Evropske unije, piše Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U glasanju je učestvovao 691 poslanik - 304 je podržalo rezoluciju, 179 je bilo protiv, a 208 se sudržalo.

Autori dokumenta su izjednačili suzbijanje ruske propagande sa otporom ISIS-u i pozvali članice EU da finansijski podrže projekte koji su namenjeni kontrapropagandi.

Prema sajtu EU obzerver, radna grupa za informativni rat s Rusijom bi mogla dobiti milion evra za suprotstavljanje propagandi.

Neobavezujući nacrt dokumenta navodi da “Rusija agresivno koristi širok spektar alata i insturimenata” kako bi oslabila Evropsku unijuu. Takođe se navodi da Rusija finansira opozicione stranke i organizacije u članicama EU koristeći bilateralne međudržavne odnose kako bi podelila blok.

General NATO: Ruska propaganda kao latentna bolest koja utiče na odlučivanje i u NATO

Novinska agencija Sputnjik, kanal RT, fondacija Ruski mir i Ruska federalna agencija Zajednice nezavisnih država, Zemljaci u inostranstvu i Međunarodna kulturna saradanja (Rossotrudnichestvo) su navedeni kao glavne informativne pretnje Evropskoj uniji.

Da bi se oduprli “ruskoj propagandi”, dokument poziva članice EU da sarađuju s NATO kako bi razvile mehanizme koordinirane odbrane pretnjama.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlament EU usvojio rezoluciju o borbi protiv ruskih medija

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2016

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni televizija RT i Sputnjnik.. . Ukupno je za usvajanje rezolucije glasalo 304 poslanika, protiv je bilo 179, dok je 208 bilo uzdržano.. . . . U tekstu rezolucije navodi se da je Rusija...

Nastavak na Vostok.rs...

Obračun EU s "ruskom propagandom", "RT i Sputnjik kao ID"

Izvor: B92, 23.Nov.2016

Evropski parlament usvojio je neobavezujući Rezoluciju kojom se "EU poziva da se suprotstavi ratu informacijama koji vodi Rusija“...Ruski mediji "Raša tudej" i "Sputnjik" navedeni su kao "najopasniji alat ruske propagande"...Za usvajanje Rezolucije glasalo je 304 poslanika, protiv je bilo 179, dok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.