Izvor: Blic, 28.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma gradonačelnik Jagodine

U Jagodini je danas konstituisana Gradska skupština, a za predsednika je izabran Ratko Stevanović, dok je Dragan Marković Palma izabran za gradonačelnika.

Stavanović i Marković su bili čelni ljudi Jagodine i u prošlom mandatu. Za zamenika gradonačelnika Jagodine izabran je Petar Petrović. Marković je predsednik Jedinstvene Srbije, čiji su visoki funkcioneri i Stevanović i Petrović.

Novokonstituisani parlament grada Jagodine, koji ukupno ima 31 odborničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto, čini 19 odbornika koalicije JS-SPS-PUPS, sedam iz koalicije Za evropsku Srbiju, tri iz Srpske radikalne stranke i dva iz Demokratske stranke Srbije.

Danas je izabrano i pet od 11 članova gradskog veća, dok će šest biti izabrano na idućoj sednici Skupštine.

"Neću izneveriti građane Jagodine"

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da u pregovorima oko formiranja republičke vlade neće izneveriti građane tog grada.

On je rekao da će ta stranka, "ako se bude pitala", isključiti emocije i biće pragmatična, "jer ekonomski patriotizam mora biti zastupljen u Srbiji, a to su nova radna mesta i zaštita Kosova i Metohije".

"Idemo u Evropu sa Kosovom i Metohijom, uz poštovanje Rezolucije 1244", naglasio je Marković, koji se zahvalio na ponovni izbor za prvog čoveka Jagodine.

On je istakao da su ga mnogi investitori iz Evrope i Rusije kontaktirali u želji da sarađuju sa Jagodinom, koja se nalazi na "koridoru 10".

"Tu šansu moramo da iskoristimo, jer će nam, u suprotnom, trebati 20 godina da se vratimo na sadašnju poziciju", rekao je Marković.

On je rekao da oseća "razne debeovske pritiske", o čemu će "jednoga dana" ispričati ko to radi u Srbiji.

"Pogrešili su čoveka kojeg su hteli da zaplaše. Šaljem im poruku da se manu i batale DB-ovskih metoda, jer što bi naš narod u Pomoravskom okrugu rekao, 'ko se vrapca boji - žito ne seje'", rekao je Marković.

Na pitanje da li se povlači iz pregovara o vladi iz svoje koalicije, Marković je odgovorio negativno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.