Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vojvodina će dobiti svoju kancelariju u Briselu

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je najavio da će pokrajina imati svoju kancelariju u Briselu, ali tek kada Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Dok Srbija ne dobije status kandidata, otvaranje posebnog vojvođanskog predstavništva u Briselu ne bi imalo ekonomskog opravdanja, jer bio to za naše prilike bio preskup i neracionalan potez", kazao je Pajtić u izjavi novosadskom "Dnevniku". Prema njegovim rečima, do tada bi potrebe Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sedištu EU mogla da zadovolji jedna osoba, koja bi imala svoj radni sto ili u našoj ambasadi, ili bi delovala unutar naše misije pri Uniji. Pajtić je ocenu da prisustvo Vojvodine u Briselu predstavlja izraz separatističkih težnji okarakterisao kao "besmislenu", odnosno kao deo "dnevnopolitičkih strančaranja".

Zalaganje za otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu je izneo novi predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši u svom inauguracionom govoru u sredu, a dan kasnije, prilikom primopredeje dužnosti, tu ideju je podržao i njegov prethodnik Bojan Kostreš. Egereši je ukazao da u Briselu već postoji oko 250 predstavništava raznih evropskih regija, dok je Kostreš one koji tim povodom šire priče o vojvođanskom secesionizmu nazvao "neobaveštenim ili krajnje zlonamernim".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.