Pajtić: Vlada Srbije ugovorima oštetila državu za 997 milijardi dinara

Izvor: Blic, 19.Feb.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vlada Srbije ugovorima oštetila državu za 997 milijardi dinara

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara.

Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija je svrha, po njegovim rečima, da se nešto prikrije i pare sliju u nečiji džep.

- Kad je reč o "Er Srbiji" javna su samo dva ugovora, dok tri najvažnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još nisu objavljena. Građani finansiraju taj projekat sa više od 660 miliona evra, a ne zna se gde i koliki porez plaćaju menadžeri te kompanije. Da li je tačno i da strani menadžeri u smederevskoj "Železari" mesečno zarađuju oko 340.000 evra, odnosno oko četiri miliona godišnje, dok je to preduzeće u većem minusu nego ranije - upitao je Pajtić.

Predsednik DS-a je istakao i da nije objavljen ni ugovor o projektu "Beograd na vodi" kao i da se indirektna šteta, izazvanim tim ugovorima, "ne može ni proceniti".

Pajtić je dodao da će DS početi izradu zakona kojim će biti uvedena apsolutna transparentnost podataka na svim nivoima i koji će, prema njegovim rečima, biti prvi zakon koji će demokrate usvojiti kada dodju na vlast.

- Mi insistiramo da se svi ugovori objave i budu transparentni. DS ulazi u izradu zakona o apsolutnoj transparentnosti podataka na svim nivoima vlasti jer građani Srbije zaslužuju pravo na istinu kao i građani Kanade, Nemačke i drugih razvijenih država - naveo je lider demokrata.

Upitan kakav je stav DS-a o nedavno ratifikovanom sporazumu Srbije i NATO o saradnji u oblasti logistike, Pajtić je kazao da DS ne podržava članstvo Srbije u tom vojnom savezu, ali je i dodao da je dobro što "Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić više ne gledaju preko nišana na NATO već razgovaraju" sa tom alijansom.

Govoreći o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore sa drugim opozicionim partijama, Pajtić je kazao da je DS razgovarala i sa Pokretom "Dosta je bilo" Saše Radulovića i sa strankama manjina, a da će do kraja sledeće nedelje biti poznato da li će opozicija nastupiti u jednoj ili dve kolone.

- Izbori još nisu raspisani, a mi smo u stalnom kontaktu sa drugim opozicionim strankama. Do kraja sledeće nedelje znaćemo da li ćemo nastupiti na izborima u jednoj ili dve kolone - kazao je Pajtić.

Demokratska stranka je u prethodnom periodu vodila razgovore o eventualnom zajedničkom nastupu na predstojećim izborima sa Liberalno demokratskom partijom, Socijaldemokratskom strankom i još desetak stranaka i sindikata.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pajtić: Vlada Srbije oštetila državu za 997 milijardi dinara; SNS: Pajtić je sramota Srbije

Izvor: Blic, 19.Feb.2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara...Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.