Pajtić: Srbija bi bila bolja da je Đinđić živ

Izvor: Kurir, 02.Avg.2014, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Srbija bi bila bolja da je Đinđić živ

Vreme je da svet vidi ko smo mi. Tu je zaustavljen, mi tu nastavljamo, navodi se u Pajtićevom saopštenju

Beograd - Na jučerašnji dan rođen je Zoran Đinđić. Da je živ, slavili bismo njegov 62. rođendan, a Srbija bi danas bila mnogo bolja zemlja, izjavio je predsednik DS Bojan Pajtić.

Pajtić je podsetio da je Đinđić, dvadeset dana pre nego što su ga mučki ubili, svima ostavio sledeću poruku:

„Moramo biti svesni svog značaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i svojih problema, i da ne sme da nam uđe voda u uši, kao što nam se često dešava. Čudim se kada čitam svakog dana koga podržavaju Amerikanci, koga Evropa, a koga Rusija. Kakve to veze ima? Pitanje je koga podržavaju oni koji žive u našoj zemlji!

Treba da imate dobre odnose sa svima koji su važni za vas, ali ne da stranci budu deo vaše unutrašnje politike. To je bolesno i mi imamo tu bolest. Moramo sami kao građani i ljudi da zauzmemo taj stav, da poštujemo sebe i druge, ali da ne dopustimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose. Ako će se naš međunarodni ugled zasnivati na tome da prećutkujemo svoje nacionalne interese, onda nam taj ugled i ne treba mnogo. Vreme je da svet vidi ko smo mi.

Tu je zaustavljen, mi tu nastavljamo“, navodi se u Pajtićevom saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.