PUKLA TIKVA: Đilas skinuo Žiku Pauka sa odborničke liste DS

Izvor: Kurir, 01.Feb.2014, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUKLA TIKVA: Đilas skinuo Žiku Pauka sa odborničke liste DS

Lider demokrata i njegov pomoćnik iz vremena dok je bio gradonačelnik Beograda žestoko su se sukobili posle sednice Glavnog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu

BEOGRAD - Dugo je i trajalo.

Dragan Đilas, predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda, i Živorad Anđelković, poznatiji kao Žika Pauk, inače član DS i bivši direktor JP „Parking servis“, a svojevremeno i pomoćnik gradonačelnika Đilasa, žestoko su se sukobili, saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kurir.

Zategnuti odnosi

Đilas i Anđelković su dugogodišnji bliski saradnici, a kako tvrdi naš izvor, razmirice su počele nakon sednice Glavnog odbora DS u Novom Sadu.

- Već neko vreme je odnos između njih dvojice veoma zategnut, a sve je počelo, otprilike, kada je Đilas smenjen sa mesta gradonačelnika. Sukob mišljenja i konstantne razmirice s vremenom su prerasli u pravi i žestoki sukob. Žika je Đilasu, takođe, zamerio da, pošto je bio na meti stalne kritike Tadića i njegovih pristalica, nikada javno nije hteo da stane u njegovu odbranu - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Đilas je bio toliko ljut na Anđelkovića da ga nije ni uvrstio na odborničku listu za izbore u Beogradu. To je smatrao nekom vrstom osvete.

Međutim, prema poslednjim informacijama, Đilas i Anđelković su izgladili nesporazum.

- Došlo je do nekakvog pomirenja. Đilas mu je obećao mesto na poslaničkoj listi.

Izborni debakl

U razgovoru za Kurir Anđelković je, pošto je saslušao zbog čega smo ga pozvali, kratko poručio da ne može da priča o tome.

- Ne mogu ništa da komentarišem u ovom trenutku - kazao je Anđelković.

Podsetimo, Anđelković je za vreme poslednjih lokalnih izbora u opštini Voždovac bio šef izbornog štaba. Tada su demokrate doživele pravi fijasko, osvojivši svega deset odsto glasova.

(Lj. M.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ĐILAS OČAJNIK: Žika Pauk novi sekretar DS

Izvor: Kurir, 01.Feb.2014

U javnosti je ukazivano na to da je Anđelković poznat po malverzacijama u „Parking servisu“ i po tome što je, kako su tvrdili naprednjaci, 600.000 evra potrošeno na maketu na Novom Beogradu..BEOGRAD - Kadriranje...Nakon što su Demokratsku stranku, posle Borisa Tadića, napustili i funkcioneri...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.