PRIZNANJE ZA ČANKA LSV postala članica Evropskog slobodnog saveza

Izvor: Blic, 01.Apr.2016, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIZNANJE ZA ČANKA LSV postala članica Evropskog slobodnog saveza

Liga socijaldemokrata Vojvodine postala je danas članica Evropskog slobodnog saveza (EFA).

Današnje pridruživanje u EFA veliko je priznanje za Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenu doslednu dvadesetšestogodišnju politiku – izjavio je danas na Korzici, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, nakon što je LSV jednoglasno primljena u članstvo Evropskog slobodnog saveza.

- Budući da su u pitanju stranke sa kojima delimo isti sistem vrednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i s obzirom na to da ovim pridruživanjem ćemo doći u poziciju da zajedno sa njima rešavamo mnoge probleme koji nam se nalaze na evropskom putu Srbije, mislim da će i poslanička grupa EFA-e u Evropskom parlamentu biti značajan doprinos Srbiji na putu evropskih integracija. Liga će učiniti sve od sebe da taj put bude što brži – poručio je Čanak.

Uz Čanka, u delegaciji koja prisustvuje 31. Generalnoj skupštini EFA su zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, potpredsednik i međunarodni sekretar LSV Đorđe Stojšić i sekretarka Međunarodnog sekretarijata LSV Maja Mrnuštik.

LSV je 2015. godine podnela kandidaturu za članstvo u EFA koju čini više desetina političkih partija i koja zajedno sa Zelenima čini poslaničku grupu u Evropskom parlamentu.

Članstvo LSV u EFA omogući će Ligi da pomogne Srbiji u evropskim integracijama kroz Evropski parlament.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će imati saveznike u evropskim institucijama koje se zalažu za iste vrednosti kao i LSV, a to su Evropa regiona, kulturni identitet, prava nacionalnih zajednica, socijalno ekonomska pitanja.

Upravo o ovim temama se danas raspravlja na Skupštini EFA koja se održava u Ajaciju (Aiačio), na Korzici, a učesnici će debatovati i o regionalizmu, regionalnim identitetima, decentralizaciji, migrantskoj krizi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.