Otvaranju kuće bana Jelačića  prisustvovaće predsednik Vučić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 13:00

Otvaranju kuće bana Jelačića prisustvovaće predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju kuće bana Josipa Jelačića u Novom Sadu.

Svečanosti će zajedno sa predsednikom Srbije prisustvovati i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Prilikom predaje Jelačićeve rodne kuće na korišćenje predstavnicima HNV-a, predsedniku Srbije svečano će biti uručen projekat obnove unutrašnjosti kuće, kao znak zahvalnosti za to što je pomogao proces njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustupanja Hrvatskoj nacionalnoj zajednici.

Vlada Srbije je, za otkup kuće od 250 kvadrata obezbedila ukupno 600.000 evra, a proces obnove unutrašnjosti kuće nadziraće Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Prema informacijama Tanjuga, projektom je predviđena adaptacija unutrašnjeg dela kuće, kojom će joj biti vraćen izvorni izgled, kao u vreme kada je Jelačić u njoj živeo.

Upravnik Fondacije Spomen doma bana Josipa Jelačića Goran Kaurić rekao je za Tanjug da će adaptacija biti obavljena do proleća sledeće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sutra na otvaranju kuće bana Josipa Jelačića

Izvor: Blic, 15.Okt.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju kuće bana Josipa Jelačića.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.