Izvor: Blic, 11.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana sednica Vlade Srbije, bez odluke o pomoći radnicima

Telefonska sednica Vlade Srbije na kojoj je danas trebalo da se odluči o povećanju plata i jednokratnoj novčanoj pomoći radnicima u javnom sektoru, nije održana, izjavio je za TV B92 ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

On je dodao da ne zna zašto sednica nije održana i podsetio da je juče bilo dogovoreno da se ona održi.

"Jutros sam dobio informaciju iz ministarstva finansija da su tehnički detalji usklađeni i dobili smo pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mišljenje od Sekretarijata zakonodavstva. Praktično je sve bilo gotovo i dobio sam informaciju da budem kraj telefona u narednih pola sata, ali nakon toga sam dobio i informaciju da je odlučeno da se sednica ne održi", kazao je Marković.

Navodeći da ne postoje prepreke da se sednica održi, on je kazao da je pokušao da stupi u kontak sa generalnim sekretarom Vlade Dejanom Mihajlovim, ali da nije uspeo da ga dobije.

Ministar Marković je naglasio da je veoma važno doneti odluku o povećanju plata radnicima u javnom sektoru jer je njihov položaj loš.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.