Izvor: B92, 18.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđena sedmorica za trgovinu oružjem ka Kosovu

Sarajevo -- Vrhovni sud Federacije BiH osudio je u petak sedmoricu Bošnjaka na kaznu zatvora zato što su, u junu 2001, prodavali oružje albanskim pobunjenicima u Makedoniji. Faris Laković, Avdija Šabanović i Mijaz Živojević osuđeni su na kazne od jedne do tri i po godine zatvora. Oni su vozili kamion pun oružja, javila je bosanska televizija.

Vozilo, koje je krenulo iz BiH, na Kosovu su zaustavili policija UN i Kfor. U tovaru je bilo više od 1.000 raketa, 500 granata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 318 automatskih pušaka, 600 šaržera. Veruje se da je oružje bilo namenjeno albanskim gerilcima iz Oslobodilačke narodne armije Makedonije, koji su, tokom borbe protiv makedonskih snaga bezbednosti, imali uporišta na Kosovu.

Osuđeni su i general Hamid Bahto, Mirza Jamaković, Adel Babić i Valid Hajdarević, ali na manje kazne koje se kreću od tri meseca do godinu dana zatvora. Sva semodrica su uhapšeni krajem 2001. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.