Izvor: Blic, Tanjug, 27.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija negoduje zbog Jeremićevog izostanka

Skupština Srbije nastavila je danas razmatranje Predloga zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i Rusije o uslovima putovanja državljana dveju zemalja, posle gotovo sat vremana negodovanja poslanika opozicionih stranaka što sednici ne prisustvuje ovlašćeni predstavnik vlade.

Poslanici LDP, DSS, NS i SRS reklamirali su u više navrata povredu poslovnika, ukazujući da sednici mora da prusustvuje ovlašćeni predstavnici vlade, odnosno ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji bi taj zakon obrazložio. Oni su zatražili da se prekine sednica dok predstavnik vlade ne dođe, a poslanici LDP su, u znak protesta, napustili su sednicu. Predsedavajuća sednici Gordana Čomić je izrekla nekoliko upozorenja poslanicima DSS, navodeći da zloupotrebljavaju Poslovnik javljajući se više puta zbog iste povrede Poslovnika. Ona je rekla da je saglasna sa poslanicima da sednici treba da prisustvuju predstavnici vlade, kao i da vlada o njihovom odsustvu treba da uputi objašnjenje.

"Sednici mora da pristvuje državni sekretar", kazala je Čomićeva i dodala da očekuje da će nadležni ministar opravdati odsustvo, ili će doći u toku sednice.

Međutim, poslanici opozicije optužili su Čomićevu da je prekršila sve odredbe Poslovnika koje se odnose na procedure, ali su, ipak, bez prisustva ministra započeli raspravu o sporazumu Srbije i Rusije. U nastavku rada Skupština treba da počne raspravu o amandmanima na Predlog zakona o izmenama i dopunama budžeta Srbije, kao i na prateće zakone, kojima se predviđaju poreske izmene i smanjuju državni izdaci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.