Oland glasao na izborima za predsednika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland glasao na izborima za predsednika

Predsednik Francuske Fransoa Oland glasao je danas u prvom krugu predsedničkih izbora u Tilu, u jugozapadnom departmanu Korez.

Oland, najnepopularniji lider Francuske u modernoj istoriji zemlje, odlučio je da se ne kandiduje za drugi mandat, a kandidat njegove Socijalističke partije je Benoa Amon, koji nije među favoritima za predsednika.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, u drugi krug >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će verovatno ući kandidatkinja desnice Marin Le Pen i nezavisni centrista Emanuel Makron.

Makron je sa suprugom glasao u priobalnom gradu Le Tuke na severu Francuske.

Iako predsednički kandidati obično glasaju zajedno sa supružnicima, Penelop Fijon glasala je jutros u Sartu bez supruga, koji bi trebalo da glasa u Parizu.

Izgledi konzervativca Fransoa Fijona da uđe u drugi krug znatno su opali pošto je otkriveno da su njegova supruga i deca imali dobro plaćene državne fiktivne poslove.

Nikola Dipon-Enjan bio je prvi od 11 kandidata koji je izašao na biralište u predgrađu Pariza.

Zatim je glasala i kandidatkinja Radničke partije Natali Arto u Pantenu, u Pariskom regionu.

Prvi delimični rezultati izbora očekuju se ubrzo po zatvaranju birališta u 20.00 časova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Oland: Poruka izbora da bude da je demokratija jača od svega

Izvor: BKTV News, 23.Apr.2017

Odlazeći predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je danas da bi najbolja poruka predsedničkih izbora bila "da pokažu da je demokratija jača od svega" tako što će građani izaći na glasanje...Oland, koji se nije ponovo kandidovao za predsednika, nadgledao je čvrste mere bezbednosti za prvi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.