Okrugli sto na temu Izazovi kocke, alkohola i droga pred decom i mladima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 13:28

Okrugli sto na temu "Izazovi kocke, alkohola i droga pred decom i mladima" (AUDIO)

Mladi su danas u veoma bliskom kontaktu sa kockom, alkoholom i drogom. Bolesti zavisnosti su veoma učestale među mladima, a oni nisu svesni posledica koje one donose. Zbog toga je potrebno sa njima razgovarati i preventivno, uticati na njih kako ne bi bilo neželjenih ishoda, rečeno je na današnjem okruglom stolu nazvanom "Izazovi kocke, alkohola i droga pred decom i mladima" održanom u prostorijama pokrajinskog zaštitnika građana.

Osim predstavnika prosvete, prava, psihologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava i drugih oblasti, skupu su prisustvovali i predstavnici učeničkih parlamenata kako bi se čuo i glas mladih.

Predstavnica gradskog učeničkog parlamenta Anja Aleksić kaže da je potrebno izdvojiti jedan dan u osnovnim i srednjim školama koji će biti posvećen razgovoru sa učenicima o problemima koji nastaju usled zavisnosti od kockanja, alkohola i droge.

Jedan od problema koji uzrokuju bolesti zavisnosti može biti prekomerna izloženost mladih raznovrsnim medijskim sadržajima koji neretko promovišu negativne kodekse ponašanja kaže pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović.

Zbog toga je potrebno razgovarati sa decom od malih nogu kako bi usvojili određene norme ponašanja i sistem vrednosti koji ih neće navesti na stranputicu izjavio je Pavlović.

Pavlović je dodao da je stratgija i zakonodavni okvir države kada je reč o prevenciji bolesti zavisnosti veoma dobar, a na struci je da se on primeni u praksi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.