Izvor: B92, 03.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 2.000 Srba protestovalo zbog prenosa nadležnosti

Kosovska Mitrovica -- Oko dve hiljade ljudi okupilo se u četvrtak na Trgu Šumadija u severnoj Kosovskoj Mitrovici na mitingu "Za Srbiju - ne nezavisnom Kosovu" na kome je izraženo protivljenje najavljenom prenosu dodatnih ovlašćenja na kosovske institucije. Prenos nadležnosti je korak dalje ka formiranju nezavisnog Kosova, složili su se govornici i uputili poruku međunarodnoj zajednici da "Srbi neće dozvoliti da na tom delu Balkana bude formirana još jedna albanska država". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović rekao je da je šef UNMIK-a Mihael Štajner odgovoran što se "ne sprovodi Rezolucija 1244, nema povratka raseljenih, nije rasvetljena sudbina otetih i kidnapovanih, niti je obavljena decentralizacija". Ivanović je najavio da će se kosovski Srbi "svim demokratskim sredstvima boriti protiv Štajnerove namere" da prenese nova ovlašćenja na privremene institucije samouprave.

Milan Ivanović je zatražio od Skupštine Srbije i parlamenta Srbije i Crne Gore da se "ozbiljno uključe u rešavanje kosovskog pitanja" i istakao da strategija pokojnog premijera Zorana Đinđića treba da bude "državna strategija za Kosovo". Lider SNV je kritikovao Koordinacioni centar koji, kako je kazao, "vodi neozbiljnu državnu strategiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.