Od predškolskog uzrasta do fakulteta neophodno 34.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 15:29

Od predškolskog uzrasta do fakulteta neophodno 34.000 evra

U školovanje jedne osobe od predškolskog uzrasta, preko osnovne i četvorogodišnje srednje škole do kraja akademskih studija, koje su u proseku trajale pet godina, a završene su 2018. godine, uloženo je oko 34.000 evra, pokazala je analiza "Troškovi visokog obrazovanja" koju je objavio Institut za razvoj i inovacije.

Precizirano je da su troškovi srednjoškolskog obrazovanja koje je trajalo četiri godine i završeno 2018. godine iznosili oko 21.000 evra, dok su troškovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja oko 13.500 evra.

U zavisnosti od fakulteta raspon ukupnih troškova obrazovanja kreće se u intervalu od 30.821 evra, kada se studira Ekonomski fakultet do 58.095 evra kada se studira medicina, odnosno 70.694 evra kada se studira stomatologija.

U ovom ovoj analizi obrađeni su podaci za Ekonomski fakultet, Biološki fakultet, Poljoprivredni fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Elektrotehnički fakultet, Mašinski fakultet, Stomatološki fakultet i Medicinski fakultet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.