Obrazovanje mladih ključno za prevenciju nasilja nad starijima

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Jun.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovanje mladih ključno za prevenciju nasilja nad starijima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da ključni segment prevencije nasilja nad starijim osobama treba da bude obrazovni sistem u kome će se mladje generacije odgajati u duhu medjugeneracijske solidarnosti i tolerancije. Poverenica je u saopštenju povodom 15. juna, Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama, navela da je ta vrsta nasilja prisutna u našem društvu ali i da najčešće ostaje sakrivena u okviru porodice.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Godine ne smeju da budu prepreka za bezbedan život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2017

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, povodom 15. juna, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima, ističe da godine ne smeju da budu prepreka za dostojanstven i bezbedan život...Međutim, svedoci smo da je nasilje nad starijima prisutno u našem društvu, iako najčešće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.