Izvor: S media, 10.Mar.2013, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPŠTA SVAĐA U DS: Šapić pretio Mićunoviću, Stefanović nudio ostavku?

Demokratskoj stranci, pod vođstvom Dragana Đilasa, već duže vreme ne cvetaju ruže - stranački računi su u blokadi zbog duga od tri miliona evra Razvojnoj banci Vojvodine, napuštaju ih odbori širom Srbije, podrška među biračima od 13 odsto je na istorijskom minimumu, ali je nervoza kulminirala na prekjučerašnjoj sednici Predsedništva DS.

Prema saznanjima Kurira, Borko Stefanović je više puta nudio da podnese ostavke na sve stranačke funkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zbog diktatorskog odnosa lidera Đilasa, dok se predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić bukvalno drao na Dragoljuba Mićunovića, predsednika Političkog saveta i jednog od osnivača DS.

- Na Predsedništvu DS bio je opšti haos. Borko Stefanović je čak podnosio ostavke na sve funkcije zbog Đilasovog autoritarnog odnosa prema njemu. Čoveku je prekipeo taj diktatorski odnos. Međutim, Balša Božović generalni sekretar DS ga je ubeđivao da ne podnosi ostavku. Stranka se obasipa po svim šavovima i većina smatra da je neophodno sačuvati prepoznatljive ljude - navodi izvor Kurira iz vrha DS.

Prema rečina ovog izvora, rasprava se vodila na više frontova, ali je prešla sve granice pristojnosti kada se Šapić drao na Mićunovića.

Šapić brani predsednika

- Ludnica kompletna. Šapić se svađao s Mićunom, poručivši i njemu, ali i svima prisutnima da je bolje da odu svi iz DS nego da se suprotstavljaju predsedniku - priča sagovornik.

Mićunović je i na prethodnoj sednici Predsedništva DS žestoko posvađao s liderom Đilasom, kome je u jednom trenutku rekao: „Tebe kao da je neko poslao da nam uništiš stranku“. Njegova ljutnja prema Đilasu, kako je tada saznao Kurir, potiče od činjenice da je njegovim dolaskom na čelo DS stranka počela naglo da se urušava.

Stefanović demantuje: To su laži i izmišljotine

Međutim, Borko Stefanović demantuje za S media portal da je na sednici Predsedništva došlo do svađe.

- To su neistine. Imali smo potpuno normalnu sedmicu, kao i uvek. U interesu vlasti i tabloida je da lažima i izmišljotinama prave sukob tamo gde ga nema- rekao je Stefanović.

(S media, Kurir)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Haos u DS: Stefanović nudio ostavku, Šapić pretio Mićunoviću!

Izvor: BKTV News, 10.Mar.2013

Funkcioner DS Borko Stefanović podnosio ostavke na sve stranačke funkcije zbog Đilasovog autoritarnog odnosa prema njemu, a Aleksandar Šapić vikao na Mićunovića.. . Demokratskoj stranci, pod vođstvom Dragana Đilasa, već duže vreme ne cvetaju ruže – stranački računi su u blokadi zbog duga...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.