Novo sedište ECB pozdraviće i protivnici štednje

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Mar.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo sedište ECB pozdraviće i protivnici štednje

Zvanično otvaranje novog sedišta Evropske centralne banke (ECB) u Frankfurtu 18. marta "pozdraviće" i, kako se očekuje, desetak hiljada ljudi iz svih krajeva Evrope demonstracijama protiv štednje. Organizatori protesta kažu da će u nemačkoj finansijskoj prestonici marširati protiv politike štednje koja ECB, kao delu omražene "trojke" kreditora, omogućava da nadzire zemlje pogodjene krizom u zoni evra u zamenu za novac iz spasilačkih paketa zajmova. I dok se policija ozbiljno priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << za protest, organizatori tvrde da policija i gradske vlasti dižu nepotrebnu paniku. ECB se, s obzirom na okolnosti, odlučila za relativno skromnu proslavu preseljenja u novu zgradu u istočnom delu Frankfurta.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bodljikava žica oko Centralne banke

Izvor: B92, 17.Mar.2015

Policija u Frankfurtu barikadama i bodljikavom žicom okružila je novo sedište Evropske centralne banke...Kako navode, to je urađeno da bi potencijalno nasilne demonstracije protiv mera štednje i kapitalizma bile sprečene...Aktivistička alijansa zvana „Blockupy“ ( Blokiraj-okupiraj) saopštila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.