Novi komandant italijanskog KFOR-a

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi komandant italijanskog KFOR-a

Priština -- Komandant KFOR-a Folker Halbauer postavio je novog komandanta u italijanskoj bazi kod Peći,čiji vojnici obezbeđuju manastire Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane.

Folker Halbauer odlikovao je odlazećeg komandanta italijanskog pukovnika Sebastijana Longa i dužnost komande nad multinacionalnom Brigadom zapad predao pukovniku Ačencu Točiju.

"Siguran sam da je za mnoge od vas ovo značajan dan jer neki od vas odlaze kući, a neki učestvuju u sprovođenju nastavka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misije", kazao je Halbauer.

Odlazeći komandant Longo je predstavio postignute rezultate, a kao najveći istakao zaštitu Pećke Patrijaršije i Visokih Dečana, infrastrukturne projekte i saradnju sa bezbednosnim snagama Kosova.

"Želim da izrazim duboku zahvalnost lokalnim vojnim i verskim predstavnici što su u svakom trenutku bili dostupni tokom proteklih meseci u kojima smo naporno radili. Najveću zahvalnost dugujem onima koji su odabrali put dijaloga tolerancije i saradnje, dijaloga koji sam uvek tražio i smatrao ga jedinim putem da se reše problemi", kazao je odlazeći komandant Longo, a preneo KIM radio.

Podsekretar Italijanskog ministarstva odbrane Đanluiđi Magri, koji je takođe prisustvovao svečanosti primopredaje dužnosti, rekao je da je očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu strateski vazno za ekonomski i socijalni razvoj i da je u tom cilju važno uputiti poruku mira.

U Italijanskoj bazi KFOR-a prisutni su bili i lokalni i verski predstavnici sa područja Peći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.