Subota, 17.11.2012.

10:13

Novi komandant italijanskog KFOR-a

Komandant KFOR-a Folker Halbauer postavio je novog komandanta u italijanskoj bazi kod Peći,čiji vojnici obezbeđuju manastire Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane.

Izvor: Tanjug

Default images

Folker Halbauer odlikovao je odlazećeg komandanta italijanskog pukovnika Sebastijana Longa i dužnost komande nad multinacionalnom Brigadom zapad predao pukovniku Ačencu Točiju.

"Siguran sam da je za mnoge od vas ovo značajan dan jer neki od vas odlaze kući, a neki učestvuju u sprovođenju nastavka misije", kazao je Halbauer.

Odlazeći komandant Longo je predstavio postignute rezultate, a kao najveći istakao zaštitu Pećke Patrijaršije i Visokih Dečana, infrastrukturne projekte i saradnju sa bezbednosnim snagama Kosova.

"Želim da izrazim duboku zahvalnost lokalnim vojnim i verskim predstavnici što su u svakom trenutku bili dostupni tokom proteklih meseci u kojima smo naporno radili. Najveću zahvalnost dugujem onima koji su odabrali put dijaloga tolerancije i saradnje, dijaloga koji sam uvek tražio i smatrao ga jedinim putem da se reše problemi", kazao je odlazeći komandant Longo, a preneo KIM radio.

Podsekretar Italijanskog ministarstva odbrane Đanluiđi Magri, koji je takođe prisustvovao svečanosti primopredaje dužnosti, rekao je da je očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu strateski vazno za ekonomski i socijalni razvoj i da je u tom cilju važno uputiti poruku mira.

U Italijanskoj bazi KFOR-a prisutni su bili i lokalni i verski predstavnici sa područja Peći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: