Nova prijava DRI protiv Bajatovića

Izvor: B92, 23.Apr.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prijava DRI protiv Bajatovića

Beograd -- DRI Srbije podnela je prekršajnu prijavu protiv direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića zbog nepoštovanja Zakona o trgovini i Zakona o deviznom poslovanju.

Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), novi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Bajatovića podnet je Prekršajnom sudu u Novom Sadu pošto je pravni tim analizirao Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog preduzeća Srbijagas u Novom Sadu za 2011. godinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Državna revizorska institucija je protiv Bajatovića podnela i prijavu za privredni prestup zbog, kako se navodi, nepoštovanja pojedinih odredaba Zakona o računovodstvu i reviziji.

Prijave za privredni prestup su, kako se navodi, podnete i protiv izvršnog direktora Srbijagasa za finansijske poslove Gordane Fratrić i rukovodioca Odeljenja finansijskog računovodstva tog javnog preduzeća u Beogradu, Miroslava Dimitrijevića.

Državna revizorska institucija je krajem februara podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv generalnog direktora Srbijagasa Bajatovića zbog nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava 2011. godine.

Tada je DRI sudovima podnela 193 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepravilnosti u trošenju budžeta protiv 319 ministara, ambasadora, gradonačelnika i drugih državnih službenika.

Samo dan posle podnošenja tih zahteva, direktor "Mokre gore" Emir Kusturica podneo je neopozivu ostavku na mesto direktora tog parka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.