Utorak, 23.04.2013.

17:49

Nova prijava DRI protiv Bajatovića

DRI Srbije podnela je prekršajnu prijavu protiv direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića zbog nepoštovanja Zakona o trgovini i Zakona o deviznom poslovanju.

Izvor: Beta

Default images

Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), novi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Bajatovića podnet je Prekršajnom sudu u Novom Sadu pošto je pravni tim analizirao Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog preduzeća Srbijagas u Novom Sadu za 2011. godinu.

Državna revizorska institucija je protiv Bajatovića podnela i prijavu za privredni prestup zbog, kako se navodi, nepoštovanja pojedinih odredaba Zakona o računovodstvu i reviziji.

Prijave za privredni prestup su, kako se navodi, podnete i protiv izvršnog direktora Srbijagasa za finansijske poslove Gordane Fratrić i rukovodioca Odeljenja finansijskog računovodstva tog javnog preduzeća u Beogradu, Miroslava Dimitrijevića.

Državna revizorska institucija je krajem februara podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv generalnog direktora Srbijagasa Bajatovića zbog nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava 2011. godine.

Tada je DRI sudovima podnela 193 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepravilnosti u trošenju budžeta protiv 319 ministara, ambasadora, gradonačelnika i drugih državnih službenika.

Samo dan posle podnošenja tih zahteva, direktor "Mokre gore" Emir Kusturica podneo je neopozivu ostavku na mesto direktora tog parka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: