Nikolić u Azejberdžanu

Izvor: Studio B, 07.Feb.2013, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Azejberdžanu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u glavni grad Azerbejdžana Baku u posetu tokom koje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Nikolića i njegovu suprugu Dragicu dočekao je prvi potpredsednik vlade Jagub Ejubov na Međunarodnom aerodromu "Hajdar Alijev" u Bakuu, prenosi azerbeđžanska novinska agencija APA. Posle toga su Nikolić i Ejubov imali kratak protokolarni razgovor u VIP salonu aerodroma, dodaje agencija.   

Zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << deo posete počinje sutra susretom Nikolića i predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, a potom je plenarni sastanak. Alijev i njegova supruga Mehriban prirediće večeras neformalnu večeru za predsednika Srbije i njegovu suprugu.   

Tokom Nikolićeve posete Azerbejdžanu koja se završava u subotu, 9. februara, biće potpisani Deklaracija o strateškom partnerstvu i sporazumi o saradnji u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija i veterinarstva.   

Nikolić će sa premijerom Azerbejdžana Arturom Rasizadeom razgovarati tokom radnog ručka. Teme su i uzajamno ukidanje viza što je predložila Srbija, i snabdevanje gasom. 

U jednom od centralnih parkova u Bakuu biće oktriven spomenik Nikoli Tesli i otvorena izložba o Ivi Andriću, u saradnji Muzeja Grada Beograda i Diplomatske akademije Azerbejdžana.   

Nikolićeva supruga Dragica imaće odvojeni susret u predsedničkoj palati sa suprugom predsednika Alijeva, Mehriban Alijevom. Predsednik Srbije će se u subotu sastati sa predsednikom Skupštine Azerbejdžaa Ogtajem Asadovim, i položiće venac na spomenike Hajdaru Alijevu i Palim borcima.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.