Nikolić se žalio Tadiću da ne kontroliše poslanike

Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se žalio Tadiću da ne kontroliše poslanike

Lider SRS Tomislav Nikolić razgovarao je sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem prošlog četvrtka i tada mu je naveo da ne može da kontroliše poslaničku grupu radikala, saznaje „Blic" od izvora iz vrha DS.

- Nikolić je Tadiću objasnio da više ne može da pegla neke postupke radikala, a da poslaničkom grupom vedre i oblače Dragan Todorović, Zoran Krasić, Gordana Pop-Lazić, Vjerica Radeta, Nataša Jovanović odnosno ljudi koji su odani Šešelju - kaže naš sagovornik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kako saznajemo, Nikolić je naveo i da je već bilo kontakata sa Rusima oko energetskog sporazuma i da je zato prekinuta blokada rada parlamenta.

Naš sagovornik tvrdi da bi gasni sporazum trebalo da bude usvojen već tokom naredne nedelje.

Činjenica da Nikolić ne kontroliše poslaničku grupu samo potvrđuje pisanje našeg lista da kod radikala već postoje tri struje.

Nikolić u stranci predstavlja meku struju i za sada ima većinu u stranci, ali ne u Centralnoj otadžbinskoj upravi. On je u nekoliko navrata javno potvrđivao da ima probleme sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem koji je u Hagu. Činjenica da je Nikolić protiv gorovora mržnje koji su poslednjih dana izvukli radikali iz rukava kao adut i da se zalaže da se stranka okrene bavljenju problemima građana a ne Šešeljevom odbranom samo je dodatno udaljila vrh stranke od njega. Nikolić je već potvrdio da u SRS ima razlitih mišljenja, ali da „to ne utiče na jedinstvo stranke".

Međutim, evidentno je da potpredsednik SRS Dragan Todorović predvodi drugu struju, koja je odana Šešelju, a u kojoj je pored navedenih poslanica i Miroslav Mirčić. Na čelu treće struje je Aleksandar Vučić koji ne želi da se meša u sukob Nikolića i Šešelja i za sada stoji po strani, mada je mnogo bliži Šešelju jer ga Nikolić optužuje da je sve resurse stranke usmerio na svoju kandidaturu za gradonačelnika i tako onemogućio radikale da postignu bolji rezultat na parlamentarnim izborima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić se žali da ne kontroliše poslanike radikala!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2008, 01:37

BEOGRAD - Lider SRS Tomislav Nikolić razgovarao je sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem prošlog četvrtka i tada mu je naveo da ne može da kontroliše poslaničku grupu radikala, saznaje „Blic" od izvora iz vrha DS..."Nikolić je Tadiću objasnio da više ne može da pegla neke postupke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.