Nikolić sa ambasadorima o Kosovu

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa ambasadorima o Kosovu

Beograd -- Tomislav Nikolić izvestio ambasadore Rusije, Kine i Velike Britanije o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Predsednik Nikolić je najavio diplomatskim predstavnicima tih zemalja da će platformu uskoro predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba sa KiM.

Predsednik Nikolić je u razgovoru sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom istakao da će u što skorijem periodu platformu predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, saopštila je Pres služba predsednika.

Ambasador Čepurin izrazio je još jednom podršku Rusije Srbiji i istakao da je Ruska Federacija spremna da u međunarodnim organizacijama pomogne u zastupanju stavova Republike Srbije.

Tokom otvorenog i prijateljskog razgovora, predsednik Nikolić je zahvalio na podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji u njenoj težnji za očuvanjem teritorijalnog integriteta.

Kineski ambasador Džang Vansjuea je istakao da Kina ceni principijelni stav Srbije po pitanju Tibeta i Tajvana, a po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i dosledan stav, u kome se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

O platformi i sa Devenportom

Nikolić je o platformi za Kosovo razgovarao i sa ambasadorom Velike Britanije Majklom Devenportom, kome je rekao da je mu je težnja da da problem Kosova i Metohije bude rešen u ovom mandatu, kako bi se doprinelo stabilizaciji prilika u regionu, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Ambasador Devenport istakao je da Velika Britanija smatra pozitivnom odluku Srbije da se implementiraju ranije postignuti sporazumi, kao i nastavak pregovora sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini.

On je ocenio da je nedavna odluka Evropskog saveta u vezi sa daljim napretkom Srbije u evropskim integracijama pozitivan znak da Srbija ima novu perspektivu za evropsku budućnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić sa Čepurinom o platformi za Kosovo

Izvor: Press, 17.Dec.2012

Nikoilić je u razgovoru sa Čepurinom istakao da će u što skorijem periodu platformu predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, saopštila je Pres služba predsednika.. Ambasador Čepurin izrazio je još jednom podršku Rusije Srbiji i istakao...

Nastavak na Press...

Nikolić: Platforma za Kosovo u što skorijem roku

Izvor: Blic, 17.Dec.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da će "u što skorijem roku" predstaviti državnu platformu za rešavanje pitanja Kosova i Metohije...Nikolić je upoznao ruskog ambasadora sa napretkom u izradi platforme, rekavši da će ona...

Nastavak na Blic...

Nikolić sa Čepurinom o Kosovu

Izvor: Studio B, 17.Dec.2012

Tomislav Nikolić upoznao je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije...Predsednik Nikolić je u razgovoru sa Čepurinom istakao da će u što skorijem periodu platformu predstaviti predstavnicima parlamentarnih...

Nastavak na Studio B...

Nikolić sa ambasadorima o Kosovu

Izvor: OkRadio.rs, 17.Dec.2012

Tomislav Nikolić izvestio je ambasadore Rusije i Velike Britanije o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije. Predsednik Nikolić je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom istakao da će u što skorijem periodu platformu predstaviti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.