Nikolić sa ambasadorima o Kosovu

Nacionalne vesti - Ponedeljak 17.12.2012 - 02:36

Tomislav Nikolić izvestio je ambasadore Rusije i Velike Britanije o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

nikolić nikolić

Predsednik Nikolić je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom istakao da će u što skorijem periodu platformu predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, saopštila je Pres služba predsednika.

Ambasador Čepurin izrazio je još jednom podršku Rusije Srbiji i istakao da je Ruska Federacija spremna da u međunarodnim organizacijama pomogne u zastupanju stavova Republike Srbije.

Tokom otvorenog i prijateljskog razgovora, predsednik Nikolić je zahvalio na podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji u njenoj težnji za očuvanjem teritorijalnog integriteta.

O platformi i sa Devenportom

Nikolić je o platformi za Kosovo razgovarao i sa ambasadorom Velike Britanije Majklom Devenportom, kome je rekao da je mu je težnja da da problem Kosova i Metohije bude rešen u ovom mandatu, kako bi se doprinelo stabilizaciji prilika u regionu, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Ambasador Devenport istakao je da Velika Britanija smatra pozitivnom odluku Srbije da se implementiraju ranije postignuti sporazumi, kao i nastavak pregovora sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini.

On je ocenio da je nedavna odluka Evropskog saveta u vezi sa daljim napretkom Srbije u evropskim integracijama pozitivan znak da Srbija ima novu perspektivu za evropsku budućnost.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: