Nikolić i Zaoralek: Nastaviti dijalog Beograda i Prištine, očuvati bezbednost

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Zaoralek: Nastaviti dijalog Beograda i Prištine, očuvati bezbednost

Nikolić je istakao da posetu ministra spoljnih poslova Češke Ljubomira Zaoraleka doživljava kao veliku šansu da se unapred bilateralni odnosi i građanima Srbije obezbedi bolji život.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Češke Republike Lubomirom Zaoralekom i tom prilikom oni su se saglasili da se mora nastaviti dijalog Beograda i Prištine i očuvati puna bezbednost građana i stabilnost celog regiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
On se zahvalio na podršci Češke Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, rekavši da je naša zemlja odlučna da uđe u Evropsku uniju, jer smatra da je to i dalje najbolje rešenje da ostvarimo napredak i bolje standarde, uprkos problemima sa kojima se ta organizacija trenutno suočava, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Govoreći o problemima u pregovorima Srbije sa privremenom administracijom u Prištini, Nikolić i Zaoralek su se saglasili da se mora nastaviti dijalog i očuvati puna bezbednost građana i stabilnost celog regiona, kao i da bi svaka eskalacija problema mogla da poništi sav trud koji je do sada uložen.

Zaoralek je naglasio da njegova država, zajedno sa partnerima iz Višegradske grupe, snažno podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji i da je to za Češku veoma značajno pitanje, jer Srbiju doživljava kao strateškog partnera koji značajno doprinosi napretku čitavog regiona.

Zaoralek će se kasnije danas sastati i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.