Nikolić: Prvi u Zemunu

Izvor: B92, Tanjug, Fonet, 08.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Prvi u Zemunu

Beogra -- Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je veceras da je ta stranka pobedila na izborima u Zemunu, a da je osvojila drugo mesto u Voždovcu i Kosjeriću.

Nikolić je na konferenciji za novinare kazao da je SNS u Zemunu dobila šest odsto više glasova od liste Za evropski Zemun.Prema njegovim rečima, u Voždovcu je za pola procenta pobedila lista Za evropski Voždovac, koja je osvojila 30,1 odsto glasova, dok je SNS osvojila 29,6 odsto.

On je rekao da je SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazala da "nije sebična kada traži vanredne parlamentarne izbore, već to traži zato što građani žele tu stranku, što su pokazali i rezultati današnjih izbora".

Kada je reč o eventualnim postizbornim koalicijama, Nikolić je rekao da će o tome odlučiti lokalni organi stranke.

On smatra da je konačno došlo vreme da se u Srbiji profilišu i konstituišu dva politička bloka.

"U jednom bi bila Demokratska stranka sa svojim Dinkićem zauvek - a u drugom bi bila Srpska napredna sttranka, koja bi predvodila naprednjačku koaliciju, veoma konzervativnu koaliciju u odnosu na mnoge probleme", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je dodao da su danas kozervativci "pobedili u celoj Evropi, pa zašto ne bismo i mi u Srbiji".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kosjeriću DS, naprednjaci dobili Zemun, Voždovac sporan - tvrde demokrate

Izvor: Politika, 09.Jun.2009, 00:37

Naprednjaci su po svemu sudeći pobedili i u Zemunu i na Voždovcu, ali rezultat na Voždovcu demokrate još osporavaju, misleći da ponovljeni izbori mogu da promene sadašnji ishod glasanja. Razlika između naprednjaka i demokrata je oko 250 glasova, a izbori se ponavljaju na tri biračka mesta...Tomislav...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.