Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprihvatljive kolektivne optužnice

Beograd -- U četvrtak uveče je zasedao Kolegijum načelnika Generalštaba VSCG, koji je ocenio da je neprihvatljivo da Tribunal u Hagu podiže kolektivne optužnice. U pauzi sednice, ministar Tadić je najavio da će uskoro državna zajednica odlučiti kako će odgovoriti na zahteve tribunala za izručenjem vojnih generala: "Nove četiri optužnice predstavljaju ozbiljan problem sa kojim se mi ovog trenutka suočavamo kao državna zajednica Srbije i Crne Gore, problem i pritisak i na MUP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na Ministarstvo odbrane. Mi ćemo svakako sarađivati sa Haškim tribunalom, ali mislim da ovog trenutka jeste interes i Haškog tribunala i EU i međunarodne zajednice i državne zajednice i Srbije da se postupci vezani za kršenje međunarodnog ratnog prava ili osuđenih za ratne zločine počnu prebacivati na pravosuđe državne zajednice Srbije i Crne Gore, u ovom slučaju Republike Srbije", kazao je Tadić.

Inače, ministar odbrane je istakao da "ceni državni i vojnički pristup generala Lazarevića", koji je takodje optužen pred Tribunalom u Hagu, i najavio da će narednih dana organizovati sastanak sa njim i načelnikom Generalštaba generalom Brankom Krgom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.