Nenad Jezdić prvi laureat nagrade Mija Aleksić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Jezdić prvi laureat nagrade "Mija Aleksić"

Nenadu Jezdiću, glumcu Ateljea 212, uručena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac", koju u čast velikana srpskog glumišta dodeljuje Kulturni centar Gornji Milanovac.

Nagrada je dodeljena kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume, u okviru manifestacije "Dani Mije Aleksića", a Jezdić je primajući nagradu rekao da je Mija Aleksić bio njegova najveća glumačka inspiracija.

Kaže i da žali što ga nije upoznao, zbog čega mu je ova nagrada došla kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novi podstrek.

"On je vetar u leđa i inspiracija da se zaodenem Mijinim likom, Mijinim delom i Mijinom veličinom", rekao je Jezdić, dodajući da je ova nagrada najznačajnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Jezdiću je nagradu u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu uručio Mijin sin, Velibor Aleksić, koji je Gornjomilanovčanima zahvalio što neguju sećanje na njegovog oca.

To, kako je rekao, za članove njegove porodice mnogo znači, jer "Mija je voleo svoj rodni kraj, a tu ljubav preneo je i na svoju decu".

Mija Aleksić rođen je 26. septembra 1923. godine, u selu Gornja Crnuća. Slavnom karijerom zadužio je zavičaj, a Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar manifestacijom "Dani Mije Aleksića" nastoje da se oduže i ujedno da na buduće generacije prenesu taj neverovatni životni i glumački duh.

I, kako je na svečanosti dodele nagrada rekao predsednik opštine Dejan Kovačević, "uz Mijine filmove i serije smo rasli, smejali se sa celom porodicom, a ponekad i plakali, ali svim njegovim ulogama beskrajno smo verovali".

Manifestacije "Dani Mije Aleksića" počela je izložbom fotografija u Kulturnom centu u Gornjem Milanovcu i predstavom "Sirano" Narodnog pozorišta u Beogradu, koju je na scenu postavio reditelj Ivan Vuković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nenad Jezdić prvi laureat nagrade "Mija Aleksić"

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2018

Nenadu Jezdiću, glumcu Ateljea 212, uručena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac", koju u čast velikana srpskog glumišta dodjeljuje Kulturni centar Gornji Milanovac.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.