Nenad Jezdić tri puta sanjao pokojnog glumca čiju je nagradu dobio sinoć

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Jezdić tri puta sanjao pokojnog glumca čiju je nagradu dobio sinoć

Otvaranjem izložbe i predstavom Sirano, Narodnog pozorišta iz Beograda, sinoć su u Kulturnom centru u Gornjem MIlanovcu počeli Dani Mije Aleksića. U čast slavnog glumca, koji je rođen u gornjomilanovačkom selu Gornja Crnuća, ustanovljena je i nagrada "MIja Aleksić- biti glumac", a prvi laureat je Nenad Jezdić. On je, ovom prilikom, podelio zanimljiv san u kojem mu se ukazao pokojni Mija Aleksić.

Glumac kaže da su mu Milanovčali učinili posebnu čast i da mu je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najdraža nagrada do sada.

"Ja sam, verovali ili ne, imao san tri puta u kojem je Mija Aleksić. Čudan je san. On meni kaže, e Jezdiću sad će tebe da nauči čika Mija kako se glumi. Postavi me na krilo svoje i izgovara mi: Ti Jezdiću i u životu i na sceni moraš da trčiš.“

Slavni glumac Mika Aleksić, kako kažu Milanovčani, zadužio je svoj zavičaj, a ova manifestacija obnavlja sećanje na njega. Kažu, nikada se neće odužiti Miji, a ističu i da su željni kulture.

Kako je izgledalo otvaranje i šta je na ovu temu još imao da kaže Nenad Jezdić, pogledajte u prilogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nenad Jezdić prvi laureat nagrade "Mija Aleksić"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018

Nenadu Jezdiću, glumcu Ateljea 212, uručena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac", koju u čast velikana srpskog glumišta dodeljuje Kulturni centar Gornji Milanovac...Nagrada je dodeljena kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume, u okviru manifestacije "Dani Mije Aleksića", a Jezdić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nenad Jezdić tri puta sanjao pokojnog glumca čiju je nagradu dobio

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2018, 08:15

Otvaranjem izložbe i predstavom Sirano, Narodnog pozorišta iz Beograda, u srijedu su u Kulturnom centru u Gornjem MIlanovcu počeli Dani Mije Aleksića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.