Nedostaje još pet izveštaja

Izvor: B92, 21.Apr.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostaje još pet izveštaja

Beograd -- Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaje o završnom računu do danas nisu stigli izveštaji još pet partija, rečeno u Agenciji.

Od političkih partija koje primaju sredstva iz budžeta Srbije izveštaje nisu dostavili demohrišćani, Socijaldemokratska unija i "Zajedno za Šumadiju".

Političke partije čiji izveštaji nisu stigli su i Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Stranka demokratske akcije Sandžaka, navode u Agenciji.

Zakon o finansiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranaka ne propisuje rok do kojeg bi partije morale da dostave svoje završne račune, ali je skupštinski Odbor za finansije, koji je pre osnivanja Agencije za borbu protiv korupcije imao nadležnost za tu oblast, propisao pre nekoliko godina da je rok 15. april.

Tim zakonom predviđeno je da sve registrovane političke stranke vode knjigovodstvo o svim prihodima i rashodima i da za svaku poslovnu godinu dostave izveštaj o imovini, prilozima koji prelaze 6.000 dinara, kao i izveštaj o završnom računu sa sertifikatom ovlašćenog revizora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.