Četvrtak, 21.04.2011.

13:29

Nedostaje još pet izveštaja

Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaje o završnom računu do danas nisu stigli izveštaji još pet partija, rečeno u Agenciji.

Izvor: Tanjug

Default images

Od političkih partija koje primaju sredstva iz budžeta Srbije izveštaje nisu dostavili demohrišćani, Socijaldemokratska unija i "Zajedno za Šumadiju".

Političke partije čiji izveštaji nisu stigli su i Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Stranka demokratske akcije Sandžaka, navode u Agenciji.

Zakon o finansiranju stranaka ne propisuje rok do kojeg bi partije morale da dostave svoje završne račune, ali je skupštinski Odbor za finansije, koji je pre osnivanja Agencije za borbu protiv korupcije imao nadležnost za tu oblast, propisao pre nekoliko godina da je rok 15. april.

Tim zakonom predviđeno je da sve registrovane političke stranke vode knjigovodstvo o svim prihodima i rashodima i da za svaku poslovnu godinu dostave izveštaj o imovini, prilozima koji prelaze 6.000 dinara, kao i izveštaj o završnom računu sa sertifikatom ovlašćenog revizora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: